FRAGT FRA 0 KR.
Osuma.dk Erhverv
søg
vælg leveringstid og sted
Valgte område — Skift
Hvor skal varerne leveres?
Indtast dit postnummer for at se hvilke priser og varer, der kan leveres i dit område
 • 6 tips til en sund livsstil

  1. Inddrag flere grøntsager i din dagligdag


  De fleste kostråd opfordrer dig til at spise mange grøntsager - rigtigt mange grøntsager. Men som børnefamilie kan det godt være svært at inkludere grøntsagerne i alle familiens måltider. Men grøntsager er ekstrem vigtige for en sund livsstil. De er fulde af fibre, protein og vitaminer. De indeholder kalorier, som sætter din krop på arbejde, når de skal forbrændes, og på den måde øges aktiviteten i krop og hjerne.

  Men hvordan får du så hele familien til at spise grøntsager? En godt tip er at forklæde dem. Riv eller skær grøntsagerne i små tern til diverse gryderetter, supper, saucer, ovnretter og endda i hakkebøffen eller frikadellerne. Er grøntsagerne revet kan børnene tit ikke se eller smage dem. Hos osuma finder du et stort udvalg af lækre friske grøntsager, der bliver leveret direkte til dig fra vores lokale samarbejdspartnere. Nedenfor finder du et udpluk af sunde fiberrige grøntsager, der vil holde dig mæt længe og hjælpe dig på vej mod en sundere livsstil.
 • 2. Kødfrie dage - godt for dig og miljøet


  Endnu et trick til at få flere grøntsager i kosten er kødfrie dage. Kødfrie dage er en ny trend i 2020. Vi er alle blevet mere bevidste om, at vores store indtag af kød er med til at skade klimaet. Mange danskere har derfor taget et bevidst valg om kødfrie dage. Kødfrie dage gavner ikke kun klimaet men også dig! Det er nemlig en måde, hvorpå du spiser flere grøntsager, men måske også erstatter kødet med andre sunde proteiner som fx bønner, kikærter eller linser. Prøv også det nye plantefars, som gør sig godt i en lasagne, bolognese eller til burgeren i stedet for det ikke co2-venligt oksekød. Nedenfor har vi samlet en række produkter, der er rige på proteiner og fibre, og som kan erstatte det kød, mange af os bilder os selv ind, vi ikke kan undvære.
 • 3. Drik mindre alkohol


  Alkohol kan være med til at forringe din sunde livsstil. Både fordi det indeholder mange unødvendige kalorier, men også fordi det er sundhedsskadeligt for din krop. Vidste du fx at 17,6% af den voksne befolkning overskrider Sundhedsstyrelsens lavrisikogrænse for indtagelse af alkohol, som er er 14 genstand for mænd og 7 genstande for kvinder i løbet af en uge. Men hvorfor ikke, som en del af en sundere livsstil, skifte alkohol ud med enten alkoholfrie varianter elle lækker juice og sodavand. Har du evt. prøvet en mocktail? Hos Osuma har vi masse lækre drikkevarer, der kan erstatte øl eller vin.
 • 4. Få dine vitaminer


  Især om vinteren får vi danskere for få vitaminer, og man kan derfor nemt blive uoplagt og fristet til at falde tilbage i usunde vaner - simpelthen pga. af manglende overskud. D-vitamin er vigtigt for dit humør og energiniveau, men arbejder du indendørs i dagtimerne, er det ikke meget sollys, du ser i løbet af en dag. Det kan derfor være nødvendigt at ty til d-vitamin tilskud. Som mennesker kan vi ikke selv danne c-vitamin, og det er derfor vigtigt, vi får den gennem vores kost. Vidste du fx., at der er over dobbelt så mange c-vitaminer i en rød peberfrugt og grønkål, end der er i appelsiner? Har du svært ved at få nok c-vitamin gennem kosten, kan kosttilskud være et godt supplement.

  I de kolde måneder blive mange af os syge. Det kan være fordi, vores immunforsvaret er forringet pga. manglende vitaminer. Fiskeolie er med til at styrke immunforsvaret og nedsætte risikoen for sygdomme. Når du træner., “stresser” du kroppen i den forstand, at du sænker immunforsvaret lige efter træning, derfor er det bedste tidspunkt at indtage fiskeolie lige efter træning. Nedenfor har vi samlet en række produkter, som kan sparke dit vitaminindtag i gang, og give dig mere overskud til en sund livsstil.
 • 5. Få en sund livsstil med søvn


  Søvn er en af de vigtigste faktorer, hvis du skal holde løftet til dig selv om en sundere livsstil. Søvn gør dig ikke kun mere frisk, gladere og positiv. Søvn spiller også en vigtig faktor, for du ikke falder tilbage i gamle usunde mønstre med usund mad, for lidt motion og uoplagthed. Husk at det er om natten din krop er på arbejde og restituerer, så den er klar til endnu en dag. Anbefalinger for en voksen lyder på mellem 7 - 9 timers søvn hver nat, og børn skal gerne have 10-11 timer.

  Har du svært ved at falde i søvn? Undgå at drikke kaffe efter kl.16, eller drik den koffeinfri. (det tager 6 timer før koffeinen er ude af din krop), sluk for mobilen i sengen, og sørg for dit soveværelse er mørkt og køligt. Er du sulten i de sene aftentimer, så stil den med bananer og græskarkerner, da disse menes at kunne stimulere søvnhormonet melatonin. Nedenfor har vi samlet en række produkter der kan hjælpe dig til en bedre nattesøvn.
 • 6. Husk motion til en sund livsstil


  Udover at fylde din krop med vitaminer og proteinholdige føde- og drikkevarer, så er en vigtigt del af en sund livsstil motion. Mange af os sidder ned hele dagen, og får derfor ikke meget motion. Gør det derfor til en god vane at tage cyklen på arbejde, gå en lang tur med hunden, eller besøg dit lokale fitnesscenter et par gange om ugen. Træning giver dig ikke kun en sundere krop, men også et sundere sind, da det udløser endorfiner i hjernen, som gør dig glad.

Sund livsstil i 2021