FRAGT FRA 0 KR. - INTET MINIMUMSKØB
Osuma.dk Erhverv
søg
vælg leveringstid og sted
Valgte område — Skift

Opskrift: Citronfromage med karamelliseret hvid chokolade

Opskrift: Citronfromage med karamelliseret hvid chokolade

Citronfromage er en gammel kending, men den smager vidunderligt. Her i en dejlig forårsversion, der passer perfekt til påsken.

Tilberedningstid ca. 300 min.

Udviklet af Simone Thrane Nielsen
Udviklet af Simone Thrane Nielsen I køkkenet har Simone fokus på velsmagende, sunde og nemme retter, der hurtigt kan laves i en travl hverdag. Derudover har hun fokus på, at de råvarer, hun anvender, er let tilgængelige og gerne sæsonvarer. Tjek Simones blog ud her: http://simonethranenielsen.dk/

Sådan gør du:

1. Læg husblas i blød i 20 min.

2. Skil kornene fra en vaniljestang og mas dem ud i lidt rørsukker. Pisk æg, vaniljekorn, sukker og citronskal sammen i en skål til det er luftigt og ensartet – ca. 10 min.

3. I mellemtiden koger du citronsaft i en lille gryde ved svag varme – lad det svale i 5 min., vrid husblassen for vand og smelt den i citronsaften under omrøring.

4. Lad citronsaften afkøle til den er lun og pisk den så i æggemassen lidt ad gangen.

5. Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i ægge/citronmassen. Fordel blandingen i 4-6 portionsglas alt afhængigt af, hvor mange I er. Stil dem på køl i 5 timer eller lav dem dagen i forvejen.

Karamelliseret hvid chokolade

6. Til den karamelliseret skal du tænde ovnen på 120 grader alm. ovn. Hak chokoladen groft og fordel den i et ildfast fad. Bag chokoladen i ovnen i omkring 50 min. Hvert tiende minut skal du røre i den og det er meget vigtigt, at du gør det. Først vil chokoladen smelte ud, så bliver den klumpet, grynet og så igen flydende – det er helt normalt. Når den er flydende og gyldenbrun er den færdig.

7. Fordel den færdige chokolade på et stykke bagepapir på en tallerken og kom den i køleskabet til den er stivnet.

8. Inden servering hakkes chokolade groft og fordeles på de færdige citronfromager sammen med bærrene og eventuelt skovsyre.
(8) 174,65 DKK

INGREDIENSER

4 Stk Æg
4 Blade Husblas
140 Gram Lys rørsukker
1 Stk vaniljestænger
3 Stk Citron
3,50 Dl Fløde
200 Gram hvid chokolade
100 Gram Hindbær frisk
ÆG
HUSBLAS
LYS RØRSUKKER
VANILJESTÆNGER
CITRON
FLØDE
HVID CHOKOLADE
HINDBÆR FRISK
(8) 174,65 DKK