FRAGT FRA 0 KR. - INTET MINIMUMSKØB
Osuma.dk Erhverv
søg
vælg leveringstid og sted
Valgte område — Skift

Hyldeblomstglaserede herregårdskoteletter med blomkålssalat

Hyldeblomstglaserede herregårdskoteletter med blomkålssalat

Herregårdskoteletter er lækre, det samme er hyldeblomstsaft, og de to ting sammen viser sig at være helt fantastisk. Glasér dine koteletter i hyldeblomst, og servér dem med en sprød blomkålssalat med ristede hasselnødder og stikkelsbær. En gennemført og flot ret, hvis du skal have gæster.

Tilberedningstid ca. 30 min.

Udviklet af Meganemt.dk
Meganemt.dk er nemme og lækre opskrifter med grisekød. Her finder du både opskrifter, der passer til hverdagen med fart på og nogle der er perfekte til weekend, hvor der er tid til hygge. Lad dig inspirere af de mange opskrifter og prøv det, der passer til anledningen. Der er massevis af tips og tricks, som hjælper dig med at få mest muligt ud af grisen og smagen i køkkenet.

Sådan gør du:

1. Kog kartoflerne

2. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad olien blive varm på en pande ved kraftig varme. Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når kødet kommes på panden. Brun kødet 1 minut på hver side, skru ned til lav varme og steg 10-15 minutter. Vend kødet ca. hver anden minut. Tag koteletterne af panden.

3. Kom hyldeblomstsaft og hyldeblomsteddike på panden – skru op for varmen, og lad væsken koge ind til konsistensen er som sirup. Skru ned til middel varme. Kom koteletterne tilbage på panden og steg dem ca. 1 minut mere på hver side, så koteletterne bliver glaserede. Kødet er færdigstegt, når der ikke er blod ved benet. Tjek på siden der vender nedad ved servering. Kødet er mest mørt og saftigt, hvis det er svagt rosa ved servering. Tag kødet af panden.

4. Skær de grønne blade samt stokken af blomkål. Del i små buketter, eller skær i papirtynde skiver med en skarp kniv eller på mandolin. Kom blomkål i koldt vand i en skål.
Rist hasselnødder på en tør pande, til de begynder at dufte, og drys med lidt salt og et par dråber vand - det får saltet til at klæbe sig fast på hasselnødderne. Tag hasselnødderne af panden.

5. Nip blomsten af stikkelsbær og skyl dem. Optøede stilkkelsbær kommes direkte i salaten. Tag blomkålen op af vandet og lad den dryppe af i en si. Vend med olie, fintrevet citronskal og citronsaft, salt og peber. Kom stikkelsbær i salaten sammen med nødderne. Vend salaten godt og smag til med salt og peber.
Kog kartoflerne og servér dem til

Tips

Koteletterne kan også steges i ovnen efter de er brunet på panden. De skal have ca. 10 minutter ved 200 grader. Herefter glaseres de hurtigt på panden.
Nødderne kan også ristes i ovnen.
(8) 229,75 DKK

INGREDIENSER

4 Stk Svinekoteletter
3 Spsk Hyldeblomssaft
1 Spsk Hyldeblomsteddike
1 Stk blomkål
0,80 Gram hasselnøddekerner
0,20 Gram Stikkelsbær
3 Spsk Solsikke olie
1 Kg Kartofler
Varer som vi regner med, du har
1 Nip Groft salt
1 Nip Stødt peber
SVINEKOTELETTER
HYLDEBLOMSSAFT
HYLDEBLOMSTEDDIKE
BLOMKÅL
HASSELNØDDEKERNER
Ingen Stikkelsbær fundet !
SOLSIKKE OLIE
KARTOFLER
VARER DU MÅSKE HAR
Tjek om du i forvejen har..
GROFT SALT
STØDT PEBER
(8) 229,75 DKK