FRAGT FRA 0 KR. - INTET MINIMUMSKØB
Osuma.dk Erhverv
søg
vælg leveringstid og sted
Valgte område — Skift

Opskrift: Biksemad med rodfrugter

Opskrift: Biksemad med rodfrugter

Tilberedningstid ca. 45 min.

Udviklet af Altomkost.dk
Altomkost.dk er en del af Fødevarestyrelsen. Her kan du finde troværdig viden om mad, samt information om De officielle Kostråd, Nøglehullet og Måltidsmærket.

Sådan gør du:

Biksemad
1. Beklæd en bradepande med bagepapir og kom rodfrugterne heri. Tilsæt olie og æbleeddike. Vend rødderne godt sammen. Drys med 1 tsk. groft salt og peber og bag rodfrugterne midt i ovnen i 20-30 minutter ved 200° – eller til de er møre.

2. Varm olien på en pande og svits kødet ved kraftig varme i 2-4 minutter. Tilsæt kartoflerne og varm igennem. Tag rodfrugterne ud af ovnen, læg kød og kartofler ovenpå rodfrugterne og dæk med alufolie. Skru ned for varmen i ovnen til 100° og steg biksemaden færdig.

Karamelliserede charlotteløg
3. Smelt sukkeret på en pande, først i ca. 2 minutter ved kraftig varme og dernæst i ca. 5 minutter ved jævn varme. Hold godt øje med, at det ikke brænder på.

4. Tilsæt smør, vand og løg og lad dem karamellisere under omrøring i 5-8 minutter. Hæld dem i en skål og tør panden let af.

Spejlæg
5. Varm olien på panden og steg spejlæggene. Du kan vælge, om de skal steges på begge sider.

6. Anret biksemaden i et fad med løg og æg på toppen.
(11) 245,70 DKK

INGREDIENSER

250 Gram Rødbeder
200 Gram Gulerødder
200 Gram Pastinak
500 Gram Kartofler
500 Gram Oksekød i tern
4 Spsk Æbleeddike
10 Gram Smør
400 Gram Skalotteløg
4 Stk Æg
Varer som vi regner med, du har
2 Spsk Olivenolie
50 Gram Sukker
1 Nip Stødt peber
1 Nip Groft salt
RØDBEDER
GULERØDDER
PASTINAK
KARTOFLER
OKSEKØD I TERN
ÆBLEEDDIKE
SMØR
SKALOTTELØG
ÆG
VARER DU MÅSKE HAR
Tjek om du i forvejen har..
OLIVENOLIE
SUKKER
STØDT PEBER
GROFT SALT
(11) 245,70 DKK