FRAGT FRA 0 KR. - INTET MINIMUMSKØB
Osuma.dk Erhverv
søg
vælg leveringstid og sted
Valgte område — Skift

Opskrift: Indisk inspireret boller i karry med dejlige grønsager og krydderier

Opskrift: Indisk inspireret boller i karry med dejlige grønsager og krydderier

Den her opskrift på boller i karry er med et twist af indien. Og så smager den fantastisk! Derudover er den fyldt med en masse dejlige grøntsager og krydderier, som giver en enormt dejlig smag til retten og en større mæthedsfornemmelse. Så hvis du også gerne vil have lidt flere krydderier ind i hverdagen – eller allerede er en stor fan, så skal du helt sikkert prøve denne variant.

Tilberedningstid ca. 40 min.

Udviklet af Simone Thrane Nielsen
I køkkenet har Simone fokus på velsmagende, sunde og nemme retter, der hurtigt kan laves i en travl hverdag. Derudover har hun fokus på, at de råvarer, hun anvender, er let tilgængelige og gerne sæsonvarer. Tjek simones blog ud her: http://simonethranenielsen.dk/

Sådan gør du:

Fremgangsmåde - kødbollerne, 12 stk.

1. Start med at røre alle ingredienserne til kødbollerne sammen i en skål, så du får en fin og blød fars.

2. Derefter former du ca. 12 kødboller med en spiseske og lægger dem på en tallerken.

Fremgagsmåde – karrysauce:

1. Start med at skrælle hvidløg, ingefær og gurkemeje og kom det ned i en minihakker sammen med chili og de øvrige krydderier pånær karryen. Det skal køres til en helt fin pasta. Kom det over i en lille skål og stil det til side.

2. Vask og rens løg, bladselleri og gulerødder til sovsen og skær dem ud i mindre stykker. Jeg kommer også lidt efter lidt mine grøntsager ned i minihakkeren, da jeg gerne vil have, at de nærmest forsvinder i sovsen. Har du ikke en minihakker, burde en almindelig blender eller stavblender også kunne gøre det. Når alle dine grøntsager er blendet fint sammen, kommer du dem i en skål og stiller dem til side.

3. På en elkedel koger du ca. 1 l. vand

4. Smelt så smørret i en gryde og kom dernæst karry derned og lad det brune af i et minutstid.

5. Herefter tilsætter du din krydderipasta og lader det brune med

6. Dernæst kommer du melet ned i gryden og pisker det hele sammen til du har en samlet, blød klump af mel, karry, spidskommen og smør.

7. Kom mælken derned lidt efter lidt og rør din melklump godt ud i mælken, så du ikke har flere klumper i sovsen.

8. Når din sovs tykner, kommer du ca. 3,5 dl. kogende vand ned i lidt ad gangen til du synes, at din sovs har den rette konsistens.

9. Smag til med salt og peber og kom så dine blendede grøntsager og kødboller derned.

10. Sæt låg på og lad det koge ved svag varme i ca. 15-20 minutter – sæt samtidig dine ris, speltkerner, bulgur (eller hvad du nu skal have til) over og koge

11. Når sovsen har kogt færdig tilsætter du madlavningsfløde, citronsaft og smager til med salt og peber.

12. Lad det hele koge op et kort øjeblik

Top eventuelt retten med peanuts og forårsløg.
(19) 301,70 DKK

INGREDIENSER

500 Gram Hakket svinekød
2 Løg
1 Dl Havregryn
5 Cm Ingefær
1 Stk. Chilipeber
2 Tsk Tikka Masala
1 Tsk Karry
30 Gram Smør
1 Stang Bladselleri
2 Stk Gulerødder
4 Spsk Mel
4 Dl Mælk
1 Tsk Citronsaft
1 Dl Madlavningsfløde
2 Stk Forårsløg
2 Håndfulde Saltede peanuts
2 Cm Frisk gurkemeje
2 Tsk Spidskommen
Varer som vi regner med, du har
4 Fed Hvidløg
1 Tsk Kanel
1 Nip Fint salt
1 Nip Stødt peber
HAKKET SVINEKØD
LØG
HAVREGRYN
INGEFÆR
CHILIPEBER
TIKKA MASALA
KARRY
SMØR
BLADSELLERI
GULERØDDER
MEL
MÆLK
CITRONSAFT
MADLAVNINGSFLØDE
FORÅRSLØG
SALTEDE PEANUTS
FRISK GURKEMEJE
SPIDSKOMMEN
VARER DU MÅSKE HAR
Tjek om du i forvejen har..
HVIDLØG
KANEL
FINT SALT
STØDT PEBER
(19) 301,70 DKK