FRAGT FRA 0 KR. - INTET MINIMUMSKØB
Osuma.dk Erhverv
søg
vælg leveringstid og sted
Valgte område — Skift

Opskrift: Langtidsstegt andesteg, brunede kartofler og lækkert tilbehør

Opskrift: Langtidsstegt andesteg, brunede kartofler og lækkert tilbehør

Traditioner er skønne og Mortens Aften er ingen undtagelse. Derfor får I her en nem og ekstrem lækker opskrift på, hvordan man laver den bedste menu til Mortens Aften.

Tilberedningstid ca. 360 min.

Udviklet af Simone Thrane Nielsen
I køkkenet har Simone fokus på velsmagende, sunde og nemme retter, der hurtigt kan laves i en travl hverdag. Derudover har hun fokus på, at de råvarer, hun anvender, er let tilgængelige og gerne sæsonvarer. Tjek simones blog ud her: http://simonethranenielsen.dk/

Sådan gør du:

Andestegen:

1. Tænd ovnen på 140o alm. ovn (skal du have mere end 1 and i ovnen ad gangen skal du tænde den på varmluft)

2. Rens anden godt både indvendigt og udvendig og fjerne halen samt den ekstra hud ved halsen med en saks – tag indmaden ud og læg til side

3. Gnid anden godt med salt både udvendigt og indvendigt og drys med peber

4. Fyld anden med svesker og æbler og luk den med kødnåle

5. Kom anden på en bagerist og steg den midt i ovnen i 5 timer (under anden skal du sætte en dyb bradepande til sovsen – se næste trin)

6. Når anden har stegt færdigt tager du den ud af ovnen og lader den hvile i 10 min. inden du skærer den ud til servering. Tag i samme ombæring sveskerne og æblerne ud af anden – de skal også serveres til den

Andesovsen:
1. I en dyb bradepande kommer du indmaden fra anden, grøntsagerne, peberkorn, laurbærblade samt 1 dl. rødvin – drys med salt og peber

2. Stil bradepande ind i bunden af ovnen, så den står under anden, så fedtet fra anden løber ned i bradepanden

3. Efter to timer tilføjer du 1 liter vand til bradepanden

4. Når der er gået ca. 4,5 time skifter du bradepanden ud med en almindelig
bradepande og stiller den ind under anden i stedet for – du skal nemlig nu begynde på sovsen. Hæld alt indholdet gennem en si og ned i en stor gryde

5. Med en ske fjerner du det øverste fedtlag – det gør du ved hele tiden at køre skeen over overfladen af sovsen til du kommer ned til den væske, der ikke længere er fedt og som derfor ikke er klar som fedtet er. Fjern så meget fedt som muligt (kom fedtet i en skål for sig – det skal ikke i vasken, da den så stopper)

6. Når fedtet er siet fra kommer du gryden med sovs over på middelvarme, så den langsomt kan koge lidt ind. Hvis du synes, at sovsen er for tynd, så lav en meljævning af mel og vand, som du ryster godt sammen i en melryster, så klumperne er væk. Kom så meljævningen i sovsen og kog den godt igennem.

7. Tilføj kulør til sovsen og smager den til med ribsgele, citronsaft samt salt og peber. Hvis du synes, at sovsen er for kraftig i smagen, kan du med fordel tilføje en smule fløde.

Brunede kartofler:

1. Kog kartoflerne som du normalt ville gøre det.

2. Når de er møre hælder du vandet fra og lader dem køle af – skræl dem så.

3. På en pande tilføjer du 1 dl. rørsukker og lader det smelte ved lav varme – det tager lang tid, så du skal være tålmodig. Du skal bestemt heller ikke røre sukkeret – bare lad det smelte langsomt, men hold øje med det hele tiden.

4. Når dit sukker er smeltet tilføjer du 1 spsk. vand og smørret. Lad det bruse af i sukkeret

5. Skyl kartoflerne i koldt vand og kom dem så på panden. Lad kartoflerne stege i sukkerlagen i ca. fem minutter på hver side og vend dem så løbende, som de tager farve – de tager ca. 20 min før de er helt færdige.

Grønkålssalat:

1. Mens anden er i ovnen forbereder du salaten.

2. Det gøres meget enkelt ved at tage granatæblekernerne ud af æblet, skrælle appelsinen og skære den ud i fine tern og så ellers tilføje alle ingredienserne på nær mandlerne og balsamico i en stor skål – inden servering tilføjer du mandler og drysser med balsamico

Lun rødkål:

1. Kom alle ingredienserne til den lune rødkål i en lille gryde og lad det lune ved meget lav varme. Det må bestemt ikke koge.

2. Når rødkålen er lun smages den til og serveres i en lille skål.

(24) 600,05 DKK

INGREDIENSER

1 Stk And
1 Stk Æble
100 Gram Svesker
1 Stk Løg
2 Stk Gulerødder
3 Stængler Bladselleri
1 Tsk 5-peberblanding
4 Stk laurbærblade
1 Dl Rødvin
3 Spsk Ribs Gelé
2 Spsk Citron
2 Spsk Mel
1 Dl Fløde
1 Kg Kartofler
1 Dl Rørsukker
20 Gram Smør
1 Pose Grønkål
1 Stk Granatæble
4 Stk Appelsin
200 Gram Mandler
1 Glas Rødkål
1 Tsk Æblecidereddike
1 Pakke Tørrede tranebær
Varer som vi regner med, du har
2 Fed Hvidløg
1 Tsk Kulør sauce
2 Spsk Balsamico
1 Spsk Sukker
AND
ÆBLE
SVESKER
LØG
GULERØDDER
BLADSELLERI
5-PEBERBLANDING
LAURBÆRBLADE
RØDVIN
RIBS GELÉ
CITRON
MEL
FLØDE
KARTOFLER
RØRSUKKER
SMØR
GRØNKÅL
GRANATÆBLE
APPELSIN
MANDLER
RØDKÅL
ÆBLECIDEREDDIKE
TØRREDE TRANEBÆR
VARER DU MÅSKE HAR
Tjek om du i forvejen har..
HVIDLØG
KULØR SAUCE
BALSAMICO
SUKKER
(24) 600,05 DKK