FRAGT FRA 0 KR. - INTET MINIMUMSKØB
Osuma.dk Erhverv
søg
vælg leveringstid og sted
Valgte område — Skift

Opskrift: Pirogger med oksekødsfyld

Opskrift: Pirogger med oksekødsfyld

Pirogger er en lækker lille pakke af dej, der fyldes med et valgfrit fyld. En super lækker snack til madpakken eller eftermiddagsmaden.

Tilberedningstid ca. 120 min.

Udviklet af Simone Thrane Nielsen
I køkkenet har Simone fokus på velsmagende, sunde og nemme retter, der hurtigt kan laves i en travl hverdag. Derudover har hun fokus på, at de råvarer, hun anvender, er let tilgængelige og gerne sæsonvarer. Tjek simones blog ud her: http://simonethranenielsen.dk/

Sådan gør du:

Dej
• 25 g gær
• 3 dl. lun mælk
• 50 g. smeltet smør
• 1 tsk. honning
• 1 tsk. salt
• 450 hvedemel
• 100 g. grahamsmel
Fyld
• 1 stort løg
• 1 spsk. olivenolie
• 350 g hakket oksekød
• 2 gulerødder, groftrevet
• 1 squash, groftrevet
• 3 fed hvidløg, finthakket
• 1 tsk. paprika
• 1 tsk. spidskommen
• 1 tsk. worcestershire sauce
• 210 g. tomatpuré
• Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:
1. Lun mælk, smør og honningen i en lille gryde til smørret er smeltet – gøres ved lav varme

2. Smuldre gær i en skål og rør mælk/smør/honning i skålen, så gæret opløses. Tilsæt så salt og så melet lidt ad gangen.

3. Ælt dejen godt sammen på bordet til den er smidig

4. Kom derefter dejen tilbage i skålen og lad den hæve med et klæde over i 1 time.

5. I mellemtiden laver du fyldet. Snit løg og hvidløg fint. Riv derefter gulerødder og squash.

6. Varm olie i en gryde og brun kødet af

7. Tilsæt så grøntsagerne, paprika, spidskommen, worchestershire sauce og tomatpuré – lad det hele simre under låg i ca. 30 min. Rør i det jævnligt.

8. Smag til med salt og peber og lad det køle af i en skål

9. Når dejen har hævet og fyldet er koldt ruller tager du dejen ud på bordet. Del dejen i 12-14 lige store kugler og rul dem til flade kugler i lidt mel med en kagerulle

10. I hver kugle tilføjer du 1 spsk. af fyldet og folder derefter kuglen sammen til en halvkugle – brug en gaffel til at trykke ned i den åbne kant af dejen og dermed lukke den – gør det med alle piroggerne. Fordel de færdgie pirogger på en bageplade beklædt med bagepapir – lad dem efterhæve i 10 min.

11. Tænd så ovnen på 2000 alm. ovn

12. Når ovnen er varm bager du dem i ca. 10-20 min – hold øje med dem.

(15) 217,15 DKK

INGREDIENSER

25 Gram Gær
3 Dl Mælk
50 Gram Smør
1 Tsk Honning flydende
450 Gram Mel
100 Gram Grahamsmel
1 Stk Løg
300 Gram Hakket oksekød
2 Stk Gulerødder
1 Stk Squash
1 Tsk Paprika
1 Tsk Spidskommen
1 Tsk Worchestershire sauce
210 Gram Tomat puré
Varer som vi regner med, du har
1 Tsk Fint salt
1 Spsk Olivenolie
3 Fed Hvidløg
1 Nip Stødt peber
1 Nip Groft salt
GÆR
MÆLK
SMØR
HONNING FLYDENDE
MEL
GRAHAMSMEL
LØG
HAKKET OKSEKØD
GULERØDDER
SQUASH
PAPRIKA
SPIDSKOMMEN
WORCHESTERSHIRE SAUCE
TOMAT PURÉ
VARER DU MÅSKE HAR
Tjek om du i forvejen har..
FINT SALT
OLIVENOLIE
HVIDLØG
STØDT PEBER
GROFT SALT
(15) 217,15 DKK