FRAGT FRA 0 KR. - INTET MINIMUMSKØB
Osuma.dk Erhverv
søg
vælg leveringstid og sted
Valgte område — Skift

Opskrift: Vintergryde med kartoffelmos og oksekød i tern

Opskrift: Vintergryde med kartoffelmos og oksekød i tern

Denne skønne simreret passer perfekt til de kolde vintermåneder. Og sammen med den bløde kartoffelmos er det et virkelig dejligt måltid til både store og små.

Tilberedningstid ca. 150 min.

Udviklet af Simone Thrane Nielsen
I køkkenet har Simone fokus på velsmagende, sunde og nemme retter, der hurtigt kan laves i en travl hverdag. Derudover har hun fokus på, at de råvarer, hun anvender, er let tilgængelige og gerne sæsonvarer. Tjek simones blog ud her: http://simonethranenielsen.dk/

Sådan gør du:

1. Skær okseboven ud i mundrette stykker

2. Snit løg og gulerødder som angivet

3. Smelt smørret i en gryde og brun kødet af. Kom derefter løg i gryden og lad dem stege til de er blanke – de skal ikke tage farve. Tilsæt så gulerødder og vend det hurtigt sammen med løgene.

4. Derefter kommer du paprika og tomatpure derop – det må gerne lige stege med i to minutter under omrøring

5. Kom så laurbærblade og oksefond i gryden – fonden skal dække kød og grøntsager. Kom låg på og lad det hele simre i 2 timer.

6. Sovsen skulle gerne være godt ind nu til en fin mængde – hvis du synes, den er for tynd, kan du lave en meljævning af 1 spsk. mel og lidt vand, der er rystet ud i en melryster, som du tilføjer til sovsen – hvis du gør dette, skal det lige koge op igen inden servering, så melsmagen forsvinder.

7. Smag retten til med salt og peber og serverer den med kartoffelmos og persille drysset på toppen

Fremgangsmåde - kartoffelmos:

1. Når sovsen har simret i ca.1,5 time skræller du kartoflerne og sætter dem over og koge – der skal ikke salt ved dem.

2. Når kartoflerne er færdige tager du dem af varmen og luner mælken – evt. i en mikroovn eller i en lille gryde. Tilføj så smør og mælk til kartoflerne og mos dem fine med et piskeris eller en kartoffelmoser. Når kartoffelmosen har den rette konsistens, smager du den til med salt og så er den klar til servering
(11) 205,90 DKK

INGREDIENSER

50 Gram Smør
3 Stk Løg
4 Stk Gulerødder
600 Gram Oksekød i tern
2 Spsk Tomat puré
4 Stk laurbærblade
1 Spsk Paprika
1 Kg Kartofler
2 Dl Mælk
2 Stk Oksebouillon
Varer som vi regner med, du har
2 Nip Fint salt
1 Nip Stødt peber
SMØR
LØG
GULERØDDER
OKSEKØD I TERN
TOMAT PURÉ
LAURBÆRBLADE
PAPRIKA
KARTOFLER
MÆLK
OKSEBOUILLON
VARER DU MÅSKE HAR
Tjek om du i forvejen har..
FINT SALT
STØDT PEBER
(11) 205,90 DKK